arrow
Hem
HemNyheterKontakt

 pt_logga_w150

Meny
Hem
Föreningen
Nyheter
Samhällsinfo
Om Tvååker
Tvååkersdagarna
Tvååker-Bladet
Tvååkers Lucia
Resultat
Länkar
Kontakt
Senast Inlagt
Sveriges snabbaste mäklare Utskrift E-post


På söndag, på sista dagen av Tvååkersdagarna, visar legendariska racerföraren, Peggen Andersson, den tävlingsbil som han körde i Europamästerskapet för Grupp A-bilar för Volvos team 1986.
 
- Bilen är den enda som finns kvar av de tre Volvo 242 Turbo som Volvo tävlade med den säsongen, säger Peggen. De andra två plockades isär och karosserna skrotades.
Just denna bil var reservbil i teamet och kördes i de tre inledande tävlingarna av europamästerskapet av Anders Olofsson och Ulf Granberg då deras ordinarie bil skadades i en brand. I de tre avslutande tävlingarna, samma år, förstärktes teamet med en tredje bil och då var det Peggen som körde just denna bil tillsammans med f.d. F1-föraren Mauro Baldi. Volvo sålde bilen efter säsongen 86 till Finland och kördes där till fram på 1990-talet. Därefter gjordes den i ordning och ställdes in på museum.
 
- Bilen kördes av Leif Wijk i den Finska och Nordiska serien under några säsonger.
Det som är roligt med bilen är att den är i samma utförande som den kördes 1986. Annars är det vanligt att tävlingsbilar byggs om efterhand och på så sätt blir mer eller mindre förstörda.
Peggen är i dag fastighetsmäklare för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Varberg. Och det är utanför Länsförsäkringars kontor i Tvååker som bilen kommer att ställas ut söndagen den 28 juni mellan klockan 13 och 17.

peggen_w700.jpg

 
Nästa >
***********************
-------------- Öppettider --------------

Positiva Tvååkers kansli i Medborgarhuset är bemannat onsdagar 10.00 - 12.00
Välkommen!

 
Tvååker-Bladet Nr32
.
Varbergs Sparbank - Huvudsponsor för Positiva Tvååker
HemNyheterKontakt
© 2018 Pinnaso