arrow
Hem arrow Nyheter arrow Klimpdag med Sara & Christer
HemNyheterKontakt

 pt_logga_w150

Meny
Hem
Föreningen
Nyheter
Samhällsinfo
Om Tvååker
Tvååkersdagarna
Tvååker-Bladet
Tvååkers Lucia
Resultat
Länkar
Kontakt
Senast Inlagt
Klimpdag med Sara & Christer Utskrift E-post

Sara Skyggesson & Christer Svensson rapporterar från Bosgårdsskolans deltagande vid projektet "klimatinvesteringsprogrammet", vid sparbankshallen i Varberg den 20 september.


Aktivitetsdag vid Sparbankshallen onsdagen den 20 september 2006

Bosgårdsskolan tillsammans med Furubergsskolan och Påskbergsskolan deltog i en stor aktivitetsdag vid Sparbankshallen i Varberg c.a. 1600 elever var med  på dagen.
Temat var: Trafik – Hälsa – Miljö. Varbergs kommun deltar i ett projekt vars namn är ”KLIMATINVESTERINGSPROGRAMMET”.

Tanken är att vi skall släppa ut mindre koldioxid i luften, koldioxid spär på växthuseffekten. Vi kan praktiskt bidra till detta genom att gå eller cykla till skolan. Bra för kroppen och miljön. I samband med detta skall elevernas cykel och promenader läggas ihop kanske kommer vi runt jorden. Vi får följa resultatet i Hallands Nyheter.

I samband med det här projektet får vi titta på våra barns gång och cykelväg till skolan. Är den säker?

Klimpdagen var vi 400 – 500 elever som cyklade in till Sparbankshallen i Varberg.

Christer Svensson
Borsgårdsskolan


Här kommer Sara Skyggesons berättelse från dagen.

På onsdagen var det dax. Då skulle alla elever på Bosgårdsskolan in till Sparbankshallen, för att deltaga i KLIMP-projektet.
Vi startade kl 8.00 från skolan för att cykla in till Varberg klassvis. Påskbergsskolan och Furubergsskolan var också med under dagen Eftersom de hade så nära, slapp de cykla och fick istället ett gympapass med Friskis ochSvettis.

När vi kom fram till Varberg väntade en ganska kort poängpromenad med miljö – hälso – trafikfrågor, och bland de som gick promenaden lottade man ut en cykel och andra priser.
Senare på förmiddagen kom det en kille som hette Rickard Jörnbo och hade ett föredrag. Det handlade om att han kört moped utan knäppt hjälm och han då krockat med en bil och skadats allvarligt. Nu berättade han och en sjuksköterska om hur det var att komma tillbaka och livet nu efteråt. Andra aktiviteter under dagen var teknikbana och besiktning av cyklar m.m.

Sen åt vi våran medhavda matsäck i parken bakom Sparbanksgallen i ett hyfsat höstväder! Efter lunchen avslutades dagen med en prisutdelning och Rickard Jörnbo sjöng någon Lars Winnerbäck-låt.

Sen det bästa av allt; Jag vann cykeln som de lottade ut från poängpromenaden!

Sara Skyggeson   9B

 

 
< Föregående   Nästa >
***********************
-------------- Öppettider --------------

Positiva Tvååkers kansli i Medborgarhuset är bemannat onsdagar 10.00 - 12.00
Välkommen!

 
Tvååker-Bladet Nr32
.
Varbergs Sparbank - Huvudsponsor för Positiva Tvååker
HemNyheterKontakt
© 2018 Pinnaso