arrow
Hem arrow Nyheter arrow Företagsbesök Scania
HemNyheterKontakt

 pt_logga_w150

Meny
Hem
Föreningen
Nyheter
Samhällsinfo
Om Tvååker
Tvååkersdagarna
Tvååker-Bladet
Tvååkers Lucia
Resultat
Länkar
Kontakt
Senast Inlagt
Företagsbesök Scania Utskrift E-post
ImageOnsdagen den 8 november 2006 samlades 19 förväntansfulla företagare och styrelseledamöter i Positiva Tvååker på Motel Björkängs parkeringsplats för att därefter tillsammans promenera till Scania Bilar Väst, Tvååker.

 

 

 

Besöket var föranlett av den toppmoderna lastbilsanläggningen, alldeles invid Motel Björkäng  och E6:an, som stod klart i juli månad 2006.

 

Image
Med professionell och kunnig guidning av Leif Ericson och Håkan Lindell visades anläggningen med en yta av hela 3.200 kvm som förutom verkstad, försäljning och administration även innehåller butik och reservdelsshop. Kundernas behov och önskemål har varit centrala under hela planerings- och byggprocessen samt att bygga energisnålt och miljövänligt.

 

Image
Verkstadens golvyta 1.700 kvm består av sju skepp. Fyra av dessa används för allmänna reparationer medan dom tre andra innehåller tvätt, tillsyn och kontroll.

Arbetsmiljön i den nya verkstaden är mycket bättre än de båda gamla i Varberg och Falkenberg. Exempelvis sker uppvärmningen genom värmeslingor i golven som värmer hela betongplattan och som fungerar som ett gigantiskt värmemagasin. Detta innebär att kör man in en iskall bil mitt i vintern så värms lokal och ekipage till normal inomhustemperatur på mycket kort tid.

 

Image
Den stora nyheten är naturligtvis lastbilstvätten som har dygnetruntöppet. Tvätthallen är helt klädd i rostfri plåt för att motstå allt vad tvättande lastbilar släpper ifrån sig. Hallen släpper inte iväg något ut i naturen utan en effektiv reningsanläggning tar hand om och återanvänder vatten för kommande lastbilstvättar.

 

Image
Personalutrymmen är av högsta klass. Duschar och bastu, fin samlingslokal/matsal med alla moderna köksfaciliteter. Personalen verkstadsoveraller tvättas varje dag.

Till sist ett mycket intressant och givande besök där både Scania och vi Tvååkersbor skall vara mycket stolta över den toppmoderna anläggningen.

Efter det välguidade företagsbesöket intog vi en enklare måltid på den alltid vackra och välskötta Motell Björkängsanläggningen.

Vid pennan
Kenth Anving


Image

Image

Image


Källmaterial: Lastbilsnytt från Scania Nr 1, 2006.

Fotograf: Hasse Brorsson

 
< Föregående   Nästa >
***********************
-------------- Öppettider --------------

Positiva Tvååkers kansli i Medborgarhuset är bemannat onsdagar 10.00 - 12.00
Välkommen!

 
Tvååker-Bladet Nr32
.
Varbergs Sparbank - Huvudsponsor för Positiva Tvååker
HemNyheterKontakt
© 2018 Pinnaso